Florile de sulfina, indicate pentru durerile de cap

Sulfina este o planta care se mai numeste popular molotru-galben. Creste pe marginea unor drumuri si are o tulpina de circa 2 metri inaltime. Florile ei sunt de culoare galbena, iar fructul este o pastaie, atarnand de pe ramuri, care contine 2 seminte.

Flori de sulfina
Flori de sulfina

Sulfina – indicatii

Potrivit expertilor, florile de sulfina au o actiune benefica impotriva unor afectiuni aparatului respirator: tuse, guturai, bronsita si astm bronsic.

In plus, sulfina este indicata si pentru afectiunile stomacului, precum crampe, colici intestinali, viermi intestinali, tulburari gastro-intestinale, pentru tratarea bolilor de ficat, dar si pentru afectiuni renale si genitale.

Are rolul de a regla tensiunea arteriala si este indicata in tratarea afectiunilor ochilor, conjunctivita, blefarita, umflarea pleoapelor. In plus, florile de sulfina trateaza bolile de piele si afectiuni ale sistemului nervos: boli de nervi, spasme, ameteli, dureri de cap si insomnie.

Trebuie sa stiti ca ceaiul de sulfina este un bun emolient, expectorant, antispasmodic, antiseptic, antibacterian, insecticid, astringent, cicatrizant si are efect anestezic.

Sulfina pentru un intern

Potrivit specialistilor, pentru uz intern, acest ceai se va folosi sub forma de infuzie: 20 g planta la 1 litru de apa clocotita, 3 cani pe zi, in cure de maximum 3 saptamani, cu un interval de 7 zile de pauza.

Sulfina pentru uz extern

Pentru uz extern, se poate pregati o infuzie din 60 g de planta la un litru de apa, cu care se vor face spalaturi oculare si se foloseste pentru gargara in afectiuni bucale.

Tot din aceeasi infuzie concentrata se pot consuma circa 2 cani zilnic in cazul in care suferiti de varice, mai sustin expertii in fitoterapie.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *