Laptisor de matca impotriva stresului

Mierea este un produs care are calitati terapeutice renumite in intreaga lume. Poate fi folosita si in alimentatie, ca si energizant, pentru sportivi sau pentru tehnicile de infrumusetare, pentru crearea unor masti pentru pielea reprezentantelor sexului frumos. Pe langa miere, si laptisorul de matca este hrana exclusiva a reginei albinelor.

Laptisor de matca
Laptisor de matca

Laptisorul de matca

Apicultorii sustin ca regina albinelor traieste cam 7 sau chiar 8 ani.

Trebuie spus ca larvele de albine sunt hranite cu laptisor de matca pana la varsta de 3 zile, iar albinele traiesc doar 4-6 saptamani.

Cu toate ca, deseori este comparat cu mierea, laptisorul de matca are niste proprietati mult mai bune, fiind apreciat drept un aliment-medicament complet de catre expertii in nutritie.

Cercetatorii realizeaza mereu studii prin care descopera noi si noi beneficii ale laptisorului de matca. Expertii sunt de parere ca acest produs al stupului trateaza cu succes infertilitatea si reumatismul.

Laptisorul de matca este insa foarte recomandat si in cazul cresterii imunitatii, a combaterii efectelor colesterolului crescut sau in combaterea oboselii. Iata cateva afectiuni tratate cu laptisor de matca.

Surmenaj

Daca aveti probleme cu surmenajul, puteti sa faceti o cura cu laptisor de matca pentru combaterea stresului.

In acest caz, expertii va recomanda sa folositi laptisor de matca pentru ca acesta se lupta in mod eficient cu stresul datorita continutului sau de triptamina. Acesta este un acid aminat necesar sintetizarii serotoninei, care joaca un rol important in functionarea creierului, pentru adaptarea la somn si pentru un somn bun.

Potrivit specialistilor, in functie de gradul de surmenaj, este recomandat sa faceti o cura cu laptisor de matca de 2-4 ori pe an.

In acest sens, este bine sa luati un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.

Stimularea imunitatii

De asemenea, laptisorul de matca are efecte benefice pentru stimularea imunitatii corpului. Laptisorul de matca este folosit in mod traditional pentru a creste puterea si enregia, imunitatea organismului.

Mai multe cercetari au aratat faptul ca actiunea imunostimulatoare a laptisorului de matca se datoreaza continutului sau ridicat in vitamine, mai ales cele din grupa B. In plus, acesta mai contine si acizi grasi, proteine si flavonoide, care sunt niste substante cu o mare capacitate antioxidanta.

Expertii spun ca este bine sa faceti o cura cu laptisor de matca pentru cresterea imunitatii, mai ales in cazul in care aveti probleme cu trecerea de la anotimpul rece la cel mai cald.

Luati in acest sens un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile si efectele vor fi foarte bune pentru organismul vostru.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *