Cea mai potrivita pudra proteica, in functie de dieta vegetariana pe care o urmezi

O pudra proteica este binevenita in alimentatia oricarui vegetarian. Aceia care urmeaza o dieta mai stricta, din care exclud produsele lactate si ouale, au nevoie chiar de un aport mai mare de proteine.

Pudra proteica
Pudra proteica

Vegetarienii care cauta o pudra proteica, pentru a-si suplimenta necesarul de proteine, ar trebui sa se orienteze catre un produs pe baza de proteine vegetale. Cei care consuma, insa, lapte si oua, pot alege si o pudra proteica obtinuta din zer, caseina sau extract din albus de ou.

Pudra proteica si un mini-ghid de folosire

Pudra proteica se poate adauga la shake-uri, sucuri, smoothie-uri si chiar si cereale. Unele pudre contin si diverse arome pentru a fi consumate mai usor.

De retinut: pudra proteica ar trebui folosita ca si suplimentar alimentar in dieta, iar principala sursa de proteine ar trebui sa vina din nuci si seminte, cereale integrale, vegetale (varza furajera, papadie), produse din soia etc. Inainte de a lua o pudra proteica, este recomandat sa consulti si un medic nutritionist.

Iata in continuare cateva tipuri de pudra proteica, obtinute din vegetale, pe care le poti lua in considerare:

Pudra pe baza de proteina din soia

Soia este o sursa extraordinara de proteina pentru vegetarieni si vegani; este considerata o proteina completa, ceea ce inseamna ca oferta toti aminociazii de care corpul are nevoie.

Consumul de proteina din soia este corelat cu un colesterol mai bun si un risc redus de boli cardiovasculare; in cazul femeilor, proteina din soia poate creste densitatea osoasa (aviz vegetarienelor care au probleme cu osteoporoza).

Pudra pe baza de proteina din canepa

Canepa este o sursa completa de proteina (una dintre cele mai calitative proteine vegetale). Interesant de stiut este faptul ca in canepa se regasesc si doua proteine, edestina si albumina, care sunt foarte similare cu proteinele naturale din corpul uman. Acest lucru inseamna ca proteinele din canepa sunt foarte usor digerate.

Canepa este una dintre cele mai putin alergice surse de proteine; poate imbunatati sistemul imunitar, micsoreaza colesterolul si tensiunea arteriala, si ajuta chiar si la slabit.

Pudra pe baza de proteina din orez brun

Orezul brun are un dezavantaj, comparativ cu soia si canepa: nu este o proteina completa si nu contine cei 8 aminoacizi de care corpul uman are nevoie ca sa functioneze optim.

Totusi, proteina din orezul brun ofera alte beneficii: este o sursa buna de proteine pentru vegetarieni si vegani si pentru acele persoane care sunt alergice la soia sau la produsele lactate. Proteinele din orezul brun sunt bogate si in minerale, vitamine si fibre.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *