Cuprins articol:
Daca nasul infundat este insotit si de alte simptome, precum dureri in gat, tuse, febra, dureri musculare, oboseala nejustificata, poate anunta o raceala sau gripa.
Este bine sa nu intri in panica, dar nici in prima farmacie care-ti iese in cale.
Incearca remediile pe care natura ti le pune la dispozitie cu atata darnicie – remedii naturiste. Nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse.
Inhalatii cu plante aromate
De mare ajutor in asemenea problema iti pot fi inhalatiile facute cu plante puternic aromate, ca menta, busuioc, cimbru, ace de brad, in combinatie sau simple.
Este recomandat ca inhalatiile sa fie facute seara, inainte de culcare, ca sa nu mai iesi afara in aerul mult prea rece al iernii, pentru situatia in care te afli. Inhalatiile te ajuta si in caz ca ai sinuzita.
Bunicii nostri aveau demult o reteta mult mai usoara care ne ajuta in caz de raceala.
Ei asezau pe plita, la infierbantat, tabla pe care vara coceau ardei sau vinete si, cand era destul de fierbinte, presarau pe ea faina de porumb iar noi inhalam fumul si ne era destul de bine. Si astazi se poate folosi cu succes aceasta metoda, in loc sa dai bani pe picaturile de la farmacie care pot crea dependenta, lucru recunoscut pana si de farmacisti.
Zeama de lamaie
Trebuie sa stii ca zeama de lamaie te poate ajuta, de asemenea, sa scapi indata de neplacerea nasului infundat. Daca nu ai nasul ranit pe interior poti pune, cu pipeta, cate una, doua picaturi de zeama de lamaie in fiecare nara.
Nu este tocmai placut dar efectul e imediat si garantat, iar tratamentul este suta la suta natural.