Alimente care distrug grasimea

Exista alimente exotice care au ca efect topirea depozitelor adipoase, dar exista si alimente comune care sunt foarte eficiente in procesul de metabolizare al grasimilor.

Printre alimentele comune care topesc grasimea se gasesc cateva care se afla la indemana oricui. Toate aceste alimente trebuie incluse intr-o dieta echilibrata si sanatoasa si trebuie combinate cu miscare.

Alimente care distrug grasimea
Alimente care distrug grasimea

Chefir

Acesta este un lapte fermentat natural este una dintre cele mai bune surse de prebiotice, iar bacteriile continute de acesta sustin digestia si descompunerea grasimilor. Dintre toate tipurile de lapte, chefirul este cel mai bogat in bacterii sanatoase.

Nutritionistii spun ca alternativa pentru chefir este varza acra si legume murate care functioneaza in acelasi mod.

Nucile

Organismul are nevoie pentru a mentine metabolismul la un nivel ridicat de o anume doza zilnica de omega 3, iar nucile sunt o sursa excelenta de omega 3. Acest aminoacid esential are capacitatea de a activa metabolismul lipidelor si de a stimula arderea lor in procesele metabolice.

Acesta normalizeaza nivelul glicemiei si prin aceasta previne depozitarea lipidelor neconsumate. Nucile sunt esentiale in dieta persoanelor care au diabet sau disfunctii ale pancreasului si ale nivelului de insulina din sange.

Expertii spun ca patru-cinci nuci pe zi sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de omega 3.

Sardinele

Sunt excelente fie ca sunt proaspete, fie ca sunt conservate. In acest ultim caz cele mai bune sunt sardinele in suc propriu. Sardinele sunt o buna sursa de acizi grasi omega 3, vitamina B si proteine de inalta calitate.

In general, acestea sunt ideale in dieta, dar sunt si o buna solutie pentru arderea grasimilor din depozitele adipoase prin efectul lor anti-inflamator.

Nap

Aceasta este una din legumele uitate, dar care aduce beneficii majore pentru sanatate. Se gaseste uneori prin piete sau conservat in apa. Specialistii sustin ca aceasta leguma e foarte buna consumata crud, dar poate fi preparat ca oricare alta leguma. Seamana cu ridichea, dar are un gust mult mai placut.

Beneficiul este ca napul face parte din putinele alimente cu efect alcalin, contine multe fibre, incetineste eliberarea de glucoza si previne varfurile de descarcare de insulina care pot duce la dezechilibrul grav al metabolismului. Aceste legume banale contin si foarte mult fier si sunt o excelenta sursa de magneziu.

Uleiul de masline

Aceasta este cea mai buna investitie pe care o poti face pentru sanatatea ta. Consumat constant uleiul de masline este o sursa de omega 3 si alti acizi grasi care ajuta la mentinerea sanatatii intestinale, cerebrale si, nu in ultimul rand, a vaselor de sange.

Mai mult, uleiul de masline regleaza apetitul si aduce un aport foarte echilibrat de vitamine uleioase.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *