Care sunt medicamentele care iti diminueaza libidoul?


Persoanele care au ceva probleme in viata sexuala pot apela la pastila-minune, Viagra. Alte medicamente, insa, au un efect invers, scazand libidoul. Printre ele se numara antidepresivele si cele luata impotriva alergiilor.

Libidou scazut - cauze si medicamente
Libidou scazut - cauze si medicamente

Daca vei constata ca libidoul tau este mic si iei medicamente, ar fi bine sa mergi la doctor pentru a incerca sa gasesti cauza acestei probleme.

In astfel de situatii, comunicarea dintre medic si pacient este foarte importanta, spune specialistul Raymond Hobbs, de la spitalul Henry Ford, din orasul american Detroit.

Antidepresivele si serotonina

In cazul persoanelor care sufera de depresie si iau un tratament prescris de medic, aceste medicamente pot fi de vina pentru scaderea libidoului. Pastile precum Prozac si Zoloft imbunatatesc starea psihica a oamenilor prin cresterea nivelului de serotonina, dar ii afecteaza in plan sexual.

Expertul Irwin Goldstein, de la spitalul Alvarado, din San Diego (SUA), a declarat ca exista si alte medicamente care trateaza depresia, fara ca ele sa aiba un efect neplacut asupra vietii sexuale. O alta metoda pentru cresterea libidoului, in cazul acestei categorii de pacienti, este practicarea sportului.

Antidepresivele triciclice

Aceste medicamente au aparut in anii ’90, insa nu mai sunt atat de folosite ca in trecut.

Unii doctori inca le recomanda pacientilor care au o afectiune precum zona zoster. Expertul Raymond Hobbs spune ca efectul dorit poate fi obtinut si cu o doza mai mica, caz in care libidoul nu ar mai fi afectat la fel de mult.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *