Cum iti poti schimba viata facand jogging?

Persoanele care se apuca de alergari au in genere un obiectiv bine stabilit: fie ca e vorba de slabit, tonficarea picioarelor, eliminarea stresului sau prevenirea bolilor, jogging-ul iti poate schimba radical viata.

Unii spun ca miscarea poate duce la probleme cu genunchii sau ca, atunci cand ai o raceala, ar trebui sa sari peste ora de alergari, arata specialistii.

Jogging
Jogging

Alergarile duc la probleme cu genunchii

Cercetarile in privinta osteoartritei la genunchi si la coapse au aratat ca sportivii nu sunt mai predispusi la aceasta afectiune decat cei care alearga.

Mai mult, expertii arata ca alergarile te ajuta sa-ti mentii glaznele sanatoase. Singurele probleme care apar sunt atunci cand ai suferit o accidentare si nu faci o pauza pentru recuperare: in acest caz, miscarea poate inrautati situatia.

Raceala nu trebuie sa te opreasca sa alergi

In general, este bine sa fii atent la semnalele pe care ti le transmite organismul. Daca esti bolnav, nu e cazul sa te fortezi sa ai aceeasi performanta.

Insa in niciun caz nu iti pui in pericol sanatatea daca alergi cand ai o raceala, arata specialistii. Atentie! Nu acelasi lucru e valabil in cazul gripei.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *