Ce fel de supliment luat de barbati creste pericolul de a face infarct?

O noua cercetare facuta de expertii din SUA indica o legatura intre riscul de infarct miocardic si suplimentele cu testosteron luate de unii barbati.

Potrivit unei analize facute de expertul William Finkle si cercetatorii de la UCLA, in cazul barbatilor cu varsta mai mica de 65 de ani, riscul de infarct miocardic se tripleaza atunci cand ei iau astfel de suplimente.

Risc de infarct la barbati
Risc de infarct la barbati

Specialistii au analizat 55.000 de cazuri ale unor barbati ale caror complicatii au fost studiate dupa 90 de zile de la inceperea tratamentului cu testosteron.

Astfel, barbatii de peste 65 de ani au prezentat un risc dublu de a face infarct. Un asemenea tratament este prescris celor care au un nivel scazut al acestui hormon in corp.

De exemplu, in America, tratamentul cu testosteron este prescris mai mult decat cel cu Viagra. Multi barbati ajung sa creada ca suplimentele cu testosteron sunt o solutie minune pentru sanatatea lor, spune specialistul in cardiologie Steve Nissen, de la o clinica de specialitate din Cleveland, SUA.

De asemenea, testosteronul poate actiona neplacut asupra arterelor care duc sangele la inima, provocand coagularea sangelui in aceste vase.

Autoritatile medicale din SUA analizeaza situatia, caci pana acum nu se lua in calcul acest efect secundar al suplimentelor cu testosteron.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *