Dieta cu portocale

Dieta cu portocale

Dieta cu portocale este o dieta usor de tinut, intrucat nu presupune infometare, iar rezultatele se vad intr-un timp scurt. Principiul care sta la baza acestei diete de slabire este simplu: persoana care o urmeaza are voie sa consume 1 kg de portocale pe zi, lucru ce ii va permite sa resimta rapid senzatia de satietate si sa-si incarce organismul cu vitamine.

ATENTIE!
Dieta cu portocale este contraindicata persoanelor alergice la citrice, cum este si normal.

Descopera in randurile care urmeaza in ce consta dieta cu portocale, cat poti slabi cu dieta cu portocale si in cat timp si ce alte beneficii aduc portocalele sanatatii.

Dieta cu portocale
Dieta cu portocale

Dieta cu portocale – Cat dureaza si cat slabesc?

Dieta cu portocale dureaza 3 saptamani, perioada in care, in functie de tipul de metabolism (metabolism normal, lent sau accelerat), se pot pierde pana la 6 kilograme.

Dieta cu portocale poate fi tinuta cel mult de doua ori pe an deoarece, oricat de bogate in principii nutritive ar fi portocalele, consumul acestora in exces poate produce totusi dezechilibre in organism. Vestea buna este ca nu trebuie sa renunti complet la alimentele care-ti plac daca nu o poti face, ci sa limitezi consumul lor.

Dieta cu portocale pe saptamani

Reteta dietei cu portocale este simpla: limiteaza cantitatea de alimente nesanatoase – si aici ne referim la produse pe baza de zahar, fainoase, prajeli si produse de patiserie, iar alimentele sanatoase consuma-le in trei reprize – la micul-dejun, la pranz si la cina. Intre mese, mananca portocale.

Primele 2 saptamani

In prima si in a doua saptamana este recomandat ca pe langa portocale, sa se consume cu precadere oua fierte tare si doi litri de apa. In a doua saptamana se pot adauga si cereale, care vor potoli rapid senzatia de foame. Una dintre cerealele recomandate de nutritionisti in aceasta a doua saptamana a dietei cu portocale este hrisca, intrucat realizeaza o detoxifiere completa a organismului si elimina substantele nocive. La fel de buni sunt fulgii de ovaz sau de orz.

Saptamana a treia

In a treia saptamana de regim, se mai pot adauga fructe si legume. Legumele pot fi consumate oricum: crude, in salate, in supe, fierte, gatite la abur etc. Dupa aceasta a treia saptamana, daca ai respectat recomandarile noastre, ar trebui ca silueta ta sa fie redefinita, iar cantarul sa arate cu 3 pana la 6 kg mai putin.

Dieta cu suc de portocale

O alta varianta a acestei diete, la fel de agreata de persoanele dornice sa scape de grasimea in exces, este dieta cu suc de portocale. Este important ca sucul sa fie stors exact in momentul in care se doreste consumarea lui. In cadrul acestei diete se beau doi litri de suc de portocale zilnic. Trebuie sa tii cont sa bei sucul de portocale cu jumatate de ora inainte de a manca si la distanta de 2 ore de la ultima masa.

Aceste doua tipuri de dieta pe baza de portocale ajuta nu doar la pierderea in greutate, dar aduc si alte beneficii organismului, printre care: purifica sangele, vindeca ulcerele, accelereaza vindecarea infectiilor, combat constipatia, trateaza hemoroizii, intaresc imunitatea, curata colonul, trateaza eficient chisturile, ulcerele, tumorile si inflamatiile vezicii urinare.

Pareri despre dieta cu portocale

Daca ai urmat si tu dieta cu portocale, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Written by 

One thought on “Dieta cu portocale

  1. VA MULTUMESC PENTRU SANSA DE-A AVEA ACCES LA ATAT DE PRETIOASE INFORMATII PRIVIND DIVERSE TIPURI DE DIETE, INFORMATII PRIVIND DIVERSE TRATAMENTE NATURISTE,ETC ! Cred ca este foarte interesanta dieta cu portocale si nu numai interesanta dar si benefica pentru sanatatea generala a organismului uman.In caz ca voi decide sa urmez aceasta dieta , am sa va relatez detalii despre rezultate ! Va urez numai bine !
    Cu recunostinta si respect ,a voastra M.Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *