Ce probleme de sanatate poate cauza telefonul mobil?

Telefonul mobil a devenit un obiect de nelipsit in fiecare zi a vietii noastre. Cercetatorii spun insa, ca din cauza utilizarii lui excesive, putem avea insa numeroase probleme de sanatate.

Telefonul mobil - riscuri pentru sanatatea ta
Telefonul mobil - riscuri pentru sanatatea ta

Ochii

Ca urmare a faptului ca ne uitam prea mult la telefon intreaga zi si ne concentram privirea asupra acestui obiect mic, resimtim unele efecte neplacute la nivelul ochilor. Potrivit medicilor, prima consecinta este ursturimea pe care o simtim, iar alte efecte pot fi inflamatia si infectia.

In plus, telefonul poate afecta ochii copiilor pe termen lung, scrie news.com.au.

De asemenea, adultii pot avea o afectiune numita presbiopie, aceasta aparand in jurul varstei de 40 de ani si cauzand o incapacitate de concentrare asupra obiectelor apropiate.

Coloana vertebrala

Cand folosim smartphone-ul, coloana vertebrala are si ea de suferit, caci pozitia normala a corpului nu mai este mentinuta, sustine fizioterapeuta Kirsten Lord.

Din cauza telefonului putem avea dureri in zona gatului si a umerilor deoarece tinem capul aplecat inainte. Nervii situati in partea de sus a coloanei vertebrale au si ei de suferit, asa ca veti resimti o senzatie de oboseala, dar si de rigiditate a zonei respective.

Tenul

Dupa ce vorbim mult la telefon, pielea fetei are si ea de suferit deoarece tinem acest aparat lipit de fata. Urmarea poate fi aparitia unor eruptii cutanate. Potrivit specialistilor, este recomandat sa folosim un dispozitiv hands-free pentru a evita aceste neplaceri.

Auzul

Si muzica ascultata la castile telefonului iti poate afecta auzul. Consecinta este incapacitatea de a-i auzi pe ceilalti, in special atunci cand exista zgomot de fundal, afirma Karen Finch, specialista de la un centru de profil din Ipswich, Marea Britanie.

Expertii sunt de parere ca problemele apar deoarece aceste casti nu sunt adaptate corespunzator urechii, rezultatul fiind cresterea volumului, ceea ce provoaca dureri si problemele de auz.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *