Cum poti sa faci sa nu pui kilograme in plus in vacanta?

In cazul in care faci parte din randul femeilor, sigur te-ai gandit la concediul de Sarbatori care tocmai va veni si care inseamna petrecri in familie, mese consistente si un surplus de greutate. Ce te faci insa, daca vei depasi greutatea pe care ti-ai propus sa o ai si cum procedezi ca sa nu pui la loc tot ceea ce ai dat jos cu mare greutate?

Va prezentam un set de reguli care nu vor permite colaceilor sa se intoarca pe talia ta nici macar in concediu.

Silueta de sarbatori
Silueta de sarbatori

„Atata vreme cat mananci putin si des, combini mereu grupele alimentare, atunci nu e nici un motiv pentru care vacanta de vara trebuie sa insemne sfarsitul unui regim de viata sanatos”, este de parere nutritionistul britanic Ian Marber.

Plimbarile sau exercitiile fizice

Daca vrei sa iti atingi scopul, trebuie totusi sa depui un pic de efort, sa faci inot, plimbari sau orice fel de activitate fizica.

Alcoolul

„Este absolut necesar sa-ti ca ai voie cate o gustare intre mese, cum ar fi un pachet de seminte sau un fruct. Nu lasa sa treaca mai mult de trei ore fara sa mananci ceva. Si nu bea alcool pe stomacul gol. In plus, consuma alune sau masline cu bautura„, te sfatuieste Marber.

„In cazul in care totusi vrei sa bei alcool, alege vinul in locul bauturilor dulci care contin zahar. Vodca, cu suc de lamaie, apa si gheata, este o bautura buna, si mai recomand vinul rosu, rece, care poate parea un sacrilegiu pentru unii insa este mai bogat decat cel alb, deci te satisface mai bine”, continua expertul.

Gustarile sanatoase si salatele

Nutritionistul Weight Watchers, Zoe Hellman, avertizeaza ca bufetul suedez nu trebuie sa insemne sfarsitul unui regim mai sanatos.

Mananca o gustare sanatoasa inainte, apoi umple-ti farfuria cu legume si salata, sparanghel, porumb dulce, morcovi, telina, ardei grasi. Foloseste o farfurie de mici dimensiuni si bea apa daca te simti tentata sa iti mai incarci inca o data farfuria.

Mancarurile la gratar si cele satioase

Daca comanzi intr-un restaurant, cere ca mancarea sa fie la gratar, fiarta sau coapta. Nu te teme ca-i ceri bucatarului sa-ti puna sosul alaturi de mancare”, iti recomanda Hellman.

„Oriunde ai merge, bazeaza-ti mesele pe mancaruri foarte satioase, scazute in energie, dense, precum pastele, cartofii, legumele si fructele, ouale, pestele si carnea slaba, care te vor face sa te simti satula pentru mai mult timp.

Desertul… mai rar

Fa-ti din cand in cand cate o placere, ia-ti un desert, pentru ca, pe termen lung, nu iti va afecta greutatea”, mai spune expertul.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *