Sportul si fertilitatea barbatilor

Barbatii care au probleme de fertilitate pot rezolva problemele foarte lejer. Cercetatorii afirma ca sportul poate avea un efect pozitiv asupra unor asemenea probleme.

Fertilitatea la barbati si sportul
Fertilitatea la barbati si sportul

Potrivit expertilor de la Universitatea Harvard, o ora de exercitii in fiecare zi inseamna pentru barbati o crestere cu 43% a calitatii spermei.

In cadrul unui studiu, barbatii care au facut exercitii fizice de intensitate moderata sau mare in fiecare saptamana au avut aceste beneficii pentru fertilitatea lor.

Studiul arata ca cei care au facut sport cel mult o ora saptamanal nu au prezentat aceleasi rezultate pozitive.

Explicatia ar fi ca exercitiile facute in mod regulat cresc nivelul enzimelor antioxidante din corp si ne protejeaza impotriva unor specii reactive de oxigen.

Savantii arata ca acestea sunt vinovate de alterarea calitati spermei. In plus, s-a constatat ca sportul poate creste nivelul hormonului testosteron din corpul barbatilor si sensibilitatea la insulina, ambele ajutand in cadrul procesului de producere a spermei.

Aveti probleme de fertilitate? Atentie la mersul pe bicicleta!

Medicii au si o veste nu tocmai buna pentru cei care sunt paisonati de mersul pe bicicleta. Aceasta este singura activitate sportiva care scade nivelul spermei.

Astfel, barbatii care au mers pe bicicleta cel putin 90 de minute pe saptamana au inregistrat o diminuare a nivelului spermei cu 34% fata de ceilalti.

Expertii spun ca aceasta cauza poate fi data de reducerea vascularizarii in zona testiculelor, ceea ce conduce la o productie mai mica de hormoni.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *