De ce nu ar trebui sa bea femeile alcool?

Alcoolul la femei

Persoanele de sex feminin trebuie sa fie mai prudente cand e vorba de alcool, daca ar fi sa ne luam dupa concluziile studiilor stiintifice care evidentiaza consecinte neasteptate asupra acestei categorii de consumatori.

Intr-un articol publicat de Le Figaro, medicii revin asupra ideii ca femeile sunt mult mai vulnerabile decat barbatii la efectele alcoolului. Datele statistice arata ca incepand din 1970 incoace, a crescut consumul de alcool, mai ales in randul femeilor.

Astfel, ca sa le determine sa constientizeze ce efecte au bauturile alcoolice asupra organismului, au aparut numeroase studii. Cateva dintre acestea vi le aducem si noi in prim-plan.

Efectele alcoolului asupra femeilor
Efectele alcoolului asupra femeilor

Alcoolul afecteaza fertilitatea femeilor

Un studiu american releva faptul ca un consum de alcool scade de trei ori sansele unei femei de a ramane insarcinata. In plus, s-a observat ca femeile total abstinente au 90% norocul de a ramane insarcinate, iar cele care beau un pahar pe saptamana doar 70% probabilitatea de a reusi sa aiba o a doua sarcina.

Expertii recomanda ca, atunci cand o femeie isi doreste un bebelus, sa se gandeasca la oprirea completa a consumului de alcool.

Alcoolul ingrasa femeile!

In special frantuzoaicele sunt obsedate de ideea de a fi slabe. Expertii spun ca, daca sunt atente la ceea ce mananca si incearca sa practice o activitate fizica regulata, ele uita adesea sa sara peste paharul cu vin alb ca un aperitiv.

175 ml de vin sau o halba de bere blonda aduc 248 de calorii, adica echivalentul a trei biscuiti cu ciocolata. Pentru a elimina aceasta cantitate de alcool, trebuie facuta o plimbare de cel putin 25 de minute.

Cancerul de san

Trebuie sa mai stiti ca alcoolul creste riscul cancerului de san. Conform junei cercetari publicate in The Journal of the American Medical Association, consumul a trei pana la sase pahare cu vin pe saptamana creste riscul de cancer la san cu 15%.

Si daca se vor consuma doua pe zi, cu 51% raportat la o persoana abstinenta.

Alcoolul si casnicia fericita

Alcoolul ar putea distruge o casnicie fericita! Un studiu apartinand Institutululi Norvegian de Sanatate Publica, aparut in februarie in revista Alcoholism: Clinical & Experimental research, a demonstrat ca un consum excesiv de alcool, atunci cand femeia este cea care bea mai mult decat sotul ei, conduce in cele mai multe cazuri la divort.

De asemenea, pentru Fartein Askt Torvi, unul dintre cercetatorii Institutului mentionat, acest lucru se explica prin ratiuni culturale: „abuzul de alcool este mai putin tolerat pentru o femeie decat pentru un barbat. Femeia se vede in imposibilitatea de a-si juca rolul de mama in viata familiala si are mari sanse sa fie parasita de sot”.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *