Cum dezvolti creierul si simturile copilului tau inca dinainte de nastere?

Dezvoltarea creierului si simturilor copilului reprezinta un punct la care cu totii ne gandim inca din momentul in care aflam marea veste a sosirii celui mic pe lume. Vrem ca propriul copil sa fie diferit, sa fie destept si sa aiba calitati pe care alti copii nu le au. Dar, oare, putem face ceva ca acest lucru sa devina realitate? Ei bine, raspunsul este afirmativ. Putem stimula atat dezvoltarea creierului copilului cat si dezvoltarea simturilor acestuia inca dinainte ca acesta sa se nasca.

Sunete de delfini
Sunete de delfini

Recomandari cand sunteti insarcinata – Sunete

Se cunoaste faptul ca in perioada de viata intrauterina a copilului, acesta poate percepe sunetele care se intampla in jurul sau. Mai precis, in jurul mamei sale. Din acest motiv, recomandari de genul:

  • nu tipati,
  • nu va certati,
  • ascultati muzica de relaxare sau muzica clasica,
  • vorbiti-i si comunicati cu el la fel ca si cu un adult

reprezinta un punct de plecare bun.

Sunete de delfini si balene

In ultima perioada, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca sunetele produse de delfini si balene stimuleaza mult mai bine copilul inca din perioada in care se afla in burtica mamei. Frecventele la care aceste sunete sunt emise favorizeaza dezvoltarea copilului chiar inainte de nastere.

Cercetatorii sunt de parere ca energia si frecventa produsa de sunetele prin care aceste vietuitoare comunica intre ele pot dezvolta simturile viitorului nostru copil. Aceste afirmatii au fost facute de catre Elizabeth Yalan de la Universitatea de Obstetrica din Peru. Ea spune „Frecventele inalte ale sunetelor produse de delfini sunt percepute si inregistrate de catre copil. Aceste sunete stimuleaza atat creierul cat si simturile sale auditive”.

La un delfinariu din Peru, mamicile insarcinate au posibilitatea de a petrece timp langa o piscina in care se afla delfini, lasandu-i pe acestia sa atinga cu botul burta insarcinata si sa emita tot felul de sunete pentru dezvoltarea benefica a copilului.

Un alt studiu facut de University of Wales a demonstrat faptul ca peste 70% din persoanele care au ascultat sunete de delfini in perioada intrauterina si in primii ani de viata au beneficiat de abilitati mentale crescute.

In acelasi ton, operatorii de turism din Marea Britanie organizeaza mini-vacante pentru mamicile insarcinate la delfinarii recunoscute din lume pentru ca acestea sa poata inota alaturi de dregalasele mamifere si sa dea o prima directie de dezvoltare copilului lor inca dinainte ca acesta sa se nasca.

Exista, totusi, si pareri contra. Spre exemplu, Royal College of Obstetricians and Gynaecologists nu recomanda inotul proaspectelor mamici alaturi de delfini.

Fiind parinti, ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copilul nostru. Ne dorim ca acesta sa creasca sanatos si puternic si sa-si dezvolte la maximum capacitatile fizice si mentale. Mai mult decat atat, suntem in stare sa facem orice pentru ca baza de la care copilul va pleca in viata sa fie una cat mai solida si cat mai buna. Stimularea de dinainte de nastere, precum si in primii ani de viata sunt doua componente ce nu trebuie deloc neglijate.

Dvs. sunteti pregatit(a)?

Sunete de delfini si balene – Rezultate stiintifice

Haideti sa vedem si explicatia stiitifica a rezultatelor acestor sunete. Un studiu facut recent pe pacienti a demonstrat faptul ca, in prezenta sunetelor emise de aceste vietuitoare, undele cerebrale au suferit modificari, producand o armonizare a celor doua emisfere cerebrale. Aceasta armonizare duce la o stare de liniste si relaxare, stare ce poata fi atinsa si de catre persoanele adulte, insa doar in timpul unei stari meditative.

In prezenta delfinilor si a sunetelor produse de acestia se formeaza o legatura, la nivel cerebral, intre creierul lor si creierul persoanei. Acest lucru este posibil datorita frecventei joase la care activitatea cerebrala a delfinilor se mentine aproape tot timpul. Aceasta frecventa este frecventa de nivel Alpha si coincide cu nivelul de meditatie la care se ajunge, ca adult, dupa multa munca.

Frecventa inimii copilului in perioada intrauterina a fost si ea masurata in prezenta acestor sunete de delfini. Ceea ce s-a constatat este faptul ca bataile inimii fatului au crescut, de la o medie de 140 de batai pe minut, la 160 de batai pe minut. Sunetele au declansat si o stare de miscare a fatului in uter si o stare de alerta permanenta, verificarile facandu-se cu ajutorul imagisticii cu ultrasunete.

Bineinteles, puterea sunetului este un fapt ce poate dauna fatului. Recomandarea expertilor este ca muzica sau sunetele ascultate in perioada intrauterina a fatului si in primii ani de viata sa nu se produca la un nivel mare, acestea putand afecta negativ auzul celui mic.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *