Cum scapati de astenia de primavara?

Astenia de primavara
Astenia de primavara

Astenia de primavara – Primavara este un anotimp amagitor:e sezonul floriilor, dar si a racelilor neprevazute. Zilele sunt mai lungi, dar nevoia de odihna  creste pe masura.

Ce este astenia de primavara?

Traditional, se spune ca astenia de primavara este cea care ne rapeste bucuria iesirii din iarna. Foarte des intampinam primavara usor iritabili si lipsiti de dispozitie pentru activitatile la care ne imbie sezonul caldut. Ce este, de fapt, astenia de primavara, care sunt cauzele ei si cum aflam remediile pentru a o indeparta?

Astenia de primavara nu este definita drept o boala in sine, dat fiind absenta unui tratament medicamentos care sa o indeparteze. Stariile astenice ne afecteaza pe toti intr-o masaura mai mica sau mai mare. Pot aparea urmatoarele simptome:

  • cefalee,
  • somnoleanta,
  • nervozitate,
  • scaderea memoriei,
  • ameteala,
  • lipsa de energie,
  • palpitatii,
  • depresii usoare.

Astenia de primavara – Cauze multiple

Pe parcursul sezonului rece aportul de vitamine si minerale scade ca urmare a unei alimentatii mai sarace in legume si fructe proaspete. Aceste conditii, la care se adauga efortul suplimentar depus in sezonul rece, duc la epuizarea celulelor care incep sa consume mai multa energie decat produc.

Zilele scurte de iarna si lipsa soarelui scad sinteza vitaminei D in organism, fapt ce provoaca o reducere a absorbtiei intestinale a calciului. Despre organismul omenesc se spune ca este foarte adaptabil la modificari de temperatura, luminozitete si fusuri orare. Totusi, perioada de trecere iarna-vara ne da mari batai de cap, iar vina ne apartine in mare parte. Acest lucru deoarece in timpul iernii ne lasam speriati de frig,si cuceriti de sedentarism, preferam activitatiile casnice si cautam sportul, mai degraba, la televizor.

Cum depasiti starile astenice

Solutiile pentru depasirea asteniei de primavara sunt simple si la indemana tuturor. Acestea includ un program de vitaminizare a organismului si cat mai multa odihna.

Trebuie incluse in alimentatie plante care contin mult fier si vitamina C, pfrecum si legume si fructe proaspete: morcov, telina, fasole, spanac, salata, linte, banane, smochine si lamaie.

Includeti in meniu cat mai mult spanac si  urzici pentru ca sunt cele mai bogate in fier, vitamina A si C, iar acestea contribuie la detoxificarea organismului si la cresterea imunitatii si rezistentei impotriva infectiilor.

Faceti miscare cel putin 30 de minute zilnic.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *