Efectele obezitatii

OBEZITATEA, un stil de viata mortal

Efectele obezitatii
Efectele obezitatii

Din ce in ce mai multi medici din toata lumea anunta ingrijorati declansarea celei mai periculoase pandemii: obezitatea.

In ultimii ani, obezitatea a cunoscut un ritm atat de rapid de extindere la nivel global, incat mai toate organismele specializate in politici de sanatate publica au declansat programe de… slabit in masa.

Obezitatea – O problema mondiala

Obezitatea – excesul ponderal este boala progresului.

Confortul din ce in ce mai mare – aparatele electrocasnice, deplasarea cu automobilul, posibilitatea de a avea mai toate tipurile de divertisment acasa – face ca din ce in ce mai multe tari sa se „lupte” pentru locul fruntas la… numarul de oameni obezi.

Pana acum, americanii si unele tari arabe detineau suprematia. In ultimii ani insa, conform unui raport al Parlamentului European, peste 27% din barbatii europeni si 38% din femei sunt obezi si peste jumatate sunt supraponderali, cu risc crescut (20% – 30%) de a deveni obezi.

Ce este mai alarmant este faptul ca in randul copiilor din UE se inregistreaza peste trei milioane de obezi si aproximativ 14 milioane de copii supraponderali. Si numarul lor creste de la an la an cu 400.000.

Obezitatea nu afecteaza doar imaginea. Efectele obezitatii

Excesul de greutate este responsabil pentru o multime de boli grave, precum diabetul zaharat, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, probleme respiratorii. Una peste alta, efectele obezitatii se rasfrang asupra intregului organism. Pe langa problemele de sanatate fizica, apar cele de sanatate psihica.

Obezitatea aduce cu sine depresie, izolare sociala, frustrari si, implicit, o din ce in ce mai complicata relationare cu cei din jur. Profesional si familial.

Pentru a-si relua viata normala, obezul trebuie, mai intai, sa accepte ca este bolnav. Apoi, trebuie sa mearga la medic, sa urmeze tratamentul si, nu in ultimul rand, sa-si schimbe cu totul stilul de viata. Ramaneti alaturi de noi pentru a vedea ce inseamna un stil de viata sanatos!

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *