Cum va ajutati organismul pentru a trece peste depresie

Depresie
Depresie

Depresia mai este numita si Gripa sentimentelor”.

Depresia este un sentiment de melancolie, tristete care este insotit de epuizare fizica si sufleteasca. Depresia influenteaza omul in intregime, de la cap la stomac.

Tipuri de depresie

Sunt trei categorii principale in care pot fi impartite depresiile:

1. Depresiile endogene,din interior au cauze fizice. Ele sunt declansate de tulburari biochimice de la nivelul creierului la sistemul hormonal sau nervos. Stresul si epuizarea fizica si emotionala contribuie la inrautatirea starii de sanatate. Depresiile psihotice pot aparea si in cazul persoanelor vesele. Adesea se declanseaza crize acute de deznadejde.

2. Depresiile exogene, care vin din afara, sunt o reactie la ceea ce se intampla in jurul nostru, fiind de natura psihologica. Ele pot fi descries ca o forma de tristete.

3. Depresiile nevrotice sunt al treilea grup de depresii. Apar ca urmare a unor temeri si solicitari ce s-au amplificat in ultimul timp si pot lua nastere atunci cand ne dezvoltgam un stil de viata caracterizat prin autocompatimire. Depresiile nevrotice sunt cel mai greu de tratat, deoarece il va impiedica pe cel suferind sa se confrunte cu viata.

Autoajutorarea, in cazul depresiei exogene consta in:

a.
Planificarea unei strategii personale de confruntare a situatie: Este important sa elaborati o strategie care sa va permita abordarea fiecarei zile, cu problemele ei. Incercati sa traiti o zi o data! Nu planificati obiectivele zilei urmatoare pana nu le-ati atins pe cele din ziua curenta.

b. Detectarea gandurilor negative: Gandurile negative intra in bagajul impovarator al depresiei.

c.
Procesarea gandurilor negative: Verificati daca ele corespund realitatii. Unele pornesc de la un fapt real, insa majoritatea dintre ele sunt exagerate sau denaturate. Ar putea fi de folos sa discutati gandurile pe care le aveti cu alte personae.

d.
Initierea unor schimbari in domeniile problematice ale vietii: Este necesar sa verificati daca anumite domenii din viata dvs. necesita schimbare.

e.
Identificarea unor idei preconcepute si deconstruirea lor: Ideiile preconcepute pot declansa depresiile.

Depresiile nu tin vesnic!
Aveti curajul sa faceti primul pas in directia vindecarii.

Written by 

One thought on “Cum va ajutati organismul pentru a trece peste depresie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *