Tratament cataracta

Operaţia de cataractă
Tratamentul cataractei a evoluat foarte mult in ultimii 20 de ani. Inainte, tot ce puteau face chirurgii era să scoată cristalinul afectat. Pentru a compensa lipsa cristalinului din ochi, pacienţii trebuiau să poarte ochelari cu lentile foarte groase, care distorsionau imaginea, dacă pacientul nu privea chiar prin centrul lor.
Foarte recent s-a descoperit ca pot fi implantate lentile artificiale în locul cristalinului, din material tolerat de ochi, fără reacţii adverse, făcând inutilă purtarea ochelarilor.

Pacienta este tratată ambulatoriu pentru o problemă oftalmologică şi i-a fost fixat capul pentru a împiedica mişcarea Iul. Medicul foloseşte un aparat cu laser pentri tratarea retinei. Laserul este transmis sub forma unei serii de pulsuri.
Pacienta este tratată ambulatoriu pentru o problemă oftalmologică şi i-a fost fixat capul pentru a împiedica mişcarea Iul. Medicul foloseşte un aparat cu laser pentru tratarea retinei. Laserul este transmis sub forma unei serii de pulsuri.

Noutăţi în tratamentul cu ultrasunete
Dezvoltarea facoemulsificării (o undă de ultrasunet care dizolvă cristalinul pe loc) este o altă descoperire în tratamentul cataractei. Procedeul poate fi aplicat printr-o mică incizie în ochi şi cristalinul artificial fixat prin incizia respectivă, astfel încât sutura nu este necesară.

O incizie mică implică o recuperare mult mai rapidă şi mai puţin deranj al camerei anterioare a ochiului. Pacientul îşi recapătă vederea în câteva zile de la operaţie.

Tratamentul cu laser
Folosirea laserului în chirurgia oftalmologică este din ce în ce mai frecventă, deoarece undele laser de lungimi diferite pot trata afecţiuni diferite.

Cel mai frecvent este laserul cu argon, sau dioda laserul, pentru tratamentul retinei, sau fundului de ochi, la pacienţii diabetici. Acesta este un mod foarte eficient de a salva vederea. Poate preveni orbirea sau poate întârzia procesul de orbire, la pacienţii diabetici cu risc mare.

Laserul este folosit în metodele recent dezvoltate de îndepărtare a cataractei, cu rezultate mai bune decât chirurgia. Este de asemenea folosit la bebeluşii născuţi prematur, cu suferinţa datorată dezechilibrului în aportul de oxigen.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *