Apa si secretele ei. Totul despre apa (I)

Apa
Apa
Apa

Apa este cea mai comună substanţă întâlnită pe Pământ. Ea este cu noi în fiecareclipa a vieţii noastre. Dar cunoaştem oare secretele acestui element extraordinar? De unde a venit? Cine a adus apa pe planeta noastră si de ce? Singura planeta de acest fel din întregul Univers. Probabil că doar apa însăşi cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări.

Un documentar in care apa este privita din multe unghiuri si care ne dezvaluie lucruri incredibile despre acest element atat de comun si deloc banal.

Stiati ca apa…?

Stiati, de exemplu, ca densitatea apei creşte sub punctul de îngheţ şi scade deasupra acestuia? Orice substanţă se contractă când este răcita, dar apa realizează exact opusul: Se dilată.

Apa este capabilă să creeze presiuni enorme. De exemplu, într-o sămânţa presiunea atinge 400 atmosfere în momentul germinării, ceea ce o face capabila sa strapunga asfaltul cu usurinta.

De ce apa este singura substanţă de pe Planetă care poate exista în trei stări? Nimeni nu a putut raspunde la aceasta intrebare pana acum. Si este doar inceputul…

Written by 

12 thoughts on “Apa si secretele ei. Totul despre apa (I)

  1. Ce spuneti de partea cu structurarea apei in organism? Acesta sa fie oare motivul pentru care ne purtam in moduri diferite in aceeasi situatie?

    Acum credeti in telepatie?

  2. Documentarul imi place foarte mult, pacat ca nu merge decat pana la minutul 43-44 din 1:22:19. Daca rezolvati problema tehnica va rog sa imi trimiteti un e-mail pentru ca doresc sa vad  si partea a 2-a. Multumesc pentru ce mi-ati oferit si sper sa vad si restul.

    1. Filmul de mai sus reprezinta prima parte dintr-o serie de 4 episoade cel putin la fel de interesante. Va sfatuim sa reveniti pe site sau sa va abonati la newsletterul Corpul-Uman.com pentru a afla, prima, noutatile din acest domeniu fascinant.

      Va promitem si alte documentare care va vor pune, la fel de mult, pe ganduri. 

  3. Interesant filmuletul.Am mai vazut emisiuni despre acest subiect.Imi amintesc de o experienta  in direct la tv unde s-au  pus pe masa doua pahare cu apa din aceeasi sursa.O persoana a luat un pahar  in mana si a rostit o rugaciune, dupa care alte persoane au fost puse sa guste apa.Toate au simtit ca apa din pahare nu mai aveau acelasi gust 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *