Sursa inflamatiilor si consecintele acestora pentru sanatatea ta

Exista situatii cand este posibil sa te inrosesti de la orice fel de inteapatura a unui tantar, acesta fiind un semn al unei inflamatii, respectiv un raspuns al corpului la diverse infectii si leziuni.

Medicii sunt de parere ca inflamatia acuta ca aceasta, dureaza, de obicei, doar cateva ore sau zile. Referitor la inflamatia cronica, exista riscul aparitiei multor boli, printre care cele de inima, diabet, artrita si chiar Alzheimer.

Inflamatiile
Inflamatiile

Anticonceptionalele si inflamatiile

Expertii spun ca in cazul in care iei pastile anticonceptionale, risti sa te confrunti cu anumite inflamatii, spre deosebire de femeile care nu iau astfel de pastille.

Care2.com scrie ca pastilele acestea sunt inca o optiune pentru persoanele de sex feminin care nu vor sa ramana insarcinate. Este bine sa consulti medicul inainte de a urma un astfel de tratament.

Excesul de greutate si inflamatiile

Daca esti obeza, trebuie sa stii ca excesul de greutate poate cauza o inflamatie in interiorul celulelor adipoase. Specialistii ne atrag atentia ca pe masura ce imbatranim, unele dintre celulele din tesutului adipos favorizeaza inflamatia.

De pilda, expertii din cadrul departamentului de medicina interna la Universitatea din Michigan, au studiat sistemul imunitar si bolile inflamatorii si au ajuns la concluzia ca la fel ca si inflamatia, stresul poate fi acut si cronic.

Stresul cronic

Stresul cronic se manifesta cand suferi de anxietate, afectiunea putand favoriza aparitia inflamatiei. Medicii spun ca de pilda, cortizolul, hormonul stresului, are un rol important in aparitia inflamatiei.

S-a constatat ca stresul cronic poate sa creasca productia anumitor celule inflamatorii albe din sange, cauzand diferite afectiuni. Aceasta este concluzia unui studiu derulat la Universitatea Rockefeller, New York, Statele Unite ale Americii.

Fumatul si inflamatiile

Trebuie spus ca tigarile irita si ele plamanii, iar asta poate cauza un grad mic de inflamatie care poate agrava problemele pulmonare existente sau alergiile. Exista experti care considera ca afectiunile cronice si inflamatia in plamani de la fumat pot fi de vina de aparitia celulele canceroase, ceea ce duce la cancer pulmonar.

Pe de alta parte, s-a observat ca si poluarea aerului poate avea un efect similar, avertizeaza medicii. In multe situatii, nefumatorii pot controla o parte din expunerea la poluarea aerului facand exercitii fizice dimineata, in aer liber, si prin evitarea traficului intens ori de cate ori este posibil.

Inflamatiile si consumul de alcool

Expertii mai sustin ca in clipa cand alcoolul ajunge in interiorul corpului produce toxice care pot duce la inflamatie. Aceasta este concluzia unei cercetari derulate sub tutela Institutului National pentru Abuzul de Alcool si Alcoolism din SUA.

Din cauza ca ficatul este implicat in acest proces, ar putea fi vulnerabil la efectele consumului de alcool excesiv. O consecinta problematica a consumului exagerat de alcool este steatoza, sau ficatul gras.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *