Ciocolata pentru slabit

Tinerii care au obiceiul de a consuma multa ciocolata sunt mai slabi si au mai putina grasime abdominala, sustin datele unei noi cercetari care a fost realizata in Spania. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Granada au descoperit ca exista o conexiune intre consumul crescut de ciocolata si nivelurile scazute de grasime abdominala.

Ciocolata pentru slabit
Ciocolata pentru slabit

BBC arata ca datele studiului s-au bazat pe 1.458 de tineri cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani, care faceau parte dintr-un grup care studiaza obiceiurile adolescentilor din noua tari ale Europei.

Potrivit specialistilor din Spania, daca veti consuma ciocolata trebuie sa stiti ca aceasta are efect chiar si independent de alti factori potentiali care influenteaza kilogramele in plus: sportul, consumul de fructe si legume sau de grasimi saturate. Faptul ca rezultatele beneficiilor ciocolatei au fost aceleasi indiferent de stilul de viata, intareste descoperirile studiului.

Cu toate ca ciocolata contine zahar si grasimi, are si un numar mare de flavonoide, o clasa de metaboliti secundari ai plantelor cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante, antitrombotice, antiinflamatoare si antihipertensive care pot preveni bolile de inima, explica expertii care au realizat acest studiu.

Savantii spanioli au anuntat ca nu detin date despre felul exact de ciocolata care a fost consumat de adolescentii inclusi in studiu. Ciocolata neagra este cunoscuta pentru proprietatile ei benefice datorate concentratiei mari de flavonoide.

Cu toate ca acest studiu a implicat doar adolescenti, cercetarile anterioare au demonstrat efectele pozitive ale ciocolatei asupra greutatii corporale a adultilor.

Indicele masei corporale este mai mic la adultii care consuma frecvent ciocolata, comparativ cu cei care nu mancau deloc, conform unui studiu din 2012.

Antioxidantii din ciocolata raspund de distrugerea radicalilor liberi din organism!

Ciocolata este foarte indicata pentru corpul uman deoarece previne bolile inimii datorita continutului ridicat de flavonoide din ciocolata. Flavonoidele ofera suport pentru dizolvarea substantelor grase din sange si impiedica infundarea arterelor.

Antioxidantii sunt responsabili pentru combaterea si distrugerea radicalilor liberi din organism. Acesti radicali liberi sunt cauza principala a cancerului. Ciocolata contine antioxidanti in cantitati mari. Fiecare 100 de grame de ciocolata contine 13.120 oracs sau unitati de absorbtie a radicalilor de oxigen.

Pentru persoanele care vor sa aiba o viata sexuala intensa, este bine sa consume cantitati mari de ciocolata. Studiile arata faptul ca femeile care mananca mai multa ciocolata au o dorinta sexuala mai crescuta. In cazul in care vei consuma ciocolata chiar inaintea unei partide de sex se elibereaza endorfine in organism, datorita carora organismul se simte mult mai relaxat.

Desi medicul dentist probabil ca ti-a spus sa te tii cat mai departe de ciocolata si de bomboanele de ciocolata, studii recente au aratat ca ciocolata nu este asa de rea pentru dintii cum s-a crezut intotdeauna. Cacao din ciocolata contine anumite substante care distrug bacteriile responsabile pentru aparitia cariilor. Astfel, este de zaharul cel care cauzeaza problemele si nu de cacao. Ciocloata pura este chiar benefica.

In plus, cremele pe baza de ciocolata sunt foarte la moda in ultima perioada, asta pentru ca flavonoizii din cacao absorb lumina UV din razele soarelui si protejeaza pielea de senzatia de arsura, imbunatatind astfel textura si aspectul. Potrivit sursei citate, aceste flavonoide, ajuta de asemenea la reducerea ridurilor si incetinirea procesului de imbatranire.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *