Cat de nocive sunt alunitele prezente pe suprafata corpului tau

In istorie, multe alunite au fost considerate fie sexy, fie dizgratioase. La reginele-faraon din Egiptul antic, asa cum a fost frumoasa Cleopatra, alunita de deasupra buzelor sale era un semn al frumusetii supreme.

Alunitele de pe corp
Alunitele de pe corp

Totusi, important este daca aceste alunite pot deveni cancerigene si nocive pentru sanatatea ta. Prezenta unor alunite pe suprafata corpului tau poate sa insemne existenta unor probleme de sanatate. Deseori, multi oameni isi fac probleme daca au pe corpul lor alunite care ies in relief, insa medicii ne anunta ca cele similare unei pete sunt mult mai nocive.

Melanomul

Afectiunea cancerigena care deriva din celulele pigmentare poarta numele de melanom.

Aspectul melanomului este asemanator cu o alunita, care treptat se poate transforma intr-o pata de culoare inchisa cu forma destul de asimetrica. Specialistii mai spun ca asimetria unei alunite ar trebui sa ne puna pe ganduri, alaturi de criteriul evolutiv.

In acest caz, este vorba despre o alunita care si-a tot schimbat forma sau despre o alunita nou aparuta la un adult.

Un medic dermatolog va poate scuti de multe neplaceri

Expertii au mai constatat ca cei care au mai multe alunite prezente pe suprafata corpului lor au oasele mai rezistente. Trebuie spus ca la orice fel de schimbare a aspectului alunitelor vechi sau cresterea numarului acestora este bine sa va indreptati catre medicul dermatolog.

Cu ajutorul unui consult dermatoscopic sau computerizat, specialistul va putea sa stabileasca riscurile fiecarei pete colorate de pe pielea voastra si daca cumva aceasta va poate pune in pericol sanatatea.

Expunerea la razele solare

Potrivit Health.com, persoanele cu multe alunite ar trebuie sa faca anual controale dermatologice, mai ales inainte de sosirea verii, mai ales ca expunerea la soare puternic si ultraviolete poate aduce cu sine mai multe efecte nocive.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *