Cum poate fi depistata afectiunea cancerigena la ochi?

Medicii specialisti spun ca afectiunea cancerigena oculara sau cancerul la ochi apare deseori ca urmare a metastazei produse la un alt organ al corpului uman si poate afecta nervul optic, retina, irisul si chiar muschiul ochiului.

Cancer la ochi
Cancer la ochi

Cancer la ochi – Simptome

Cel mai comun tip de cancer ocular este melanomul, iar printre simptomele care ar trebui sa va dea de gandit se afla senzatia de vedere incetosata, flash-uri de lumina care nu pot fi explicate, schimbarea formei pupilei, dar si aparitia unor pete de culoare inchisa pe iris.

In plus, trebuie sa mergeti urgent la medic, daca aveti parte de o vedere distorsionata, iar pleoapele isi schimba forma, distorsionandu-se in diverse moduri.

Este necesar sa fie facuta si o biopsie pentru a afla natura tumorii!

Specialistii sunt de parere ca diagnosticarea se face prin examinarea globului ocular cu ajutorul unor aparate specializate care au ultrasunete cu frecventa inalta, utilizate pentru a se stabili marimea si gravitatea tumorii.

In plus, se va efectua o angiograma, iar o camera specializata va efectua cateva fotografii pentru a se crea tabloul complet al problemei.

Medicii mai spun ca trebuie in mod obligatoriu sa se ia si o biopsie, astfel incat sa se poata stabili natura tumorii, tesutul fiind analizat cu mare atentie in laborator.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *