Top mituri despre sanatatea dentara

Multi oameni au probleme cu dantura din cauza alimentelor pe care le consuma. De pilda, zaharul prezent in prajituri sau in dulciuri face probleme serioase danturii. Expertii au incercat sa afle raspunsul la cateva intrebari si au incercat sa demonteze cateva mituri despre sanatatea dentara.

Mituri sanatatea dentara
Mituri sanatatea dentara

Copiii au o dantura defectuoasa

De exemplu, se spune ca micutii au parte de o dantura defectuoasa. Acest aspect este unul adevarat, dar pe zi ce trece lucrurile se imbunatatesc. Cercetarile arata faptul ca 6 din 10 copii se duc in prima zi de scoala fara nicio carie.

Dintii albi sunt mai sanatosi

Un alt exemplu vizeaza faptul ca dintii albi sunt mai sanatosi. Specialistii spun ca in acest caz, cu toate ca arata mai bine, dantura nu este neaparat si mai sanatoasa. Conform Health.com, albirea profesionala nu este neaparat nociva pentru dantura, atat timp cat este facuta la intervale de timp recomandate sub supravegherea medicului specialist.

Un om isi poate pastra albul natural al dintilor prin periaj corect cu o pasta de dinti destinata albirii dintilor, folosirea atei dentare si clatirea riguroasa a cavitatii orale.

Nu numai dulciurile, ci si sucul sau fructele uscate provoaca cariile dentare

Bomboanele si ciocolata sunt singurele vinovate de aparitia cariilor! Iata un argument fals, sustin expertii! In acest moment, exista pe piata multe alimente cu continut mare de zahar, asa ca nu putem sa dam vina numai pe bomboane. Fructele uscate, sucul de fructe, mierea, sosurile si multe alte produse ascund gramaje foarte mari de zaharuri.

Dintii de lapte nu trebuie periati

Medicii spun ca cel mic ar trebui sa deprinda acest obicei inca din copilarie, asa incat sa i se para un ritual necesar pentru a nu avea probleme cu dintii mai tarziu.

Specialistii atrag atentia ca igiena dentara incepe de la varsta de 6 luni si trebuie sa fie acordata o mare atentie periajului dentar. Acesta ar trebui sa fie efectuat cu produse adaptate varstei copilului pentru a evita aparitia cariilor la dintii de lapte.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *