Ce masuri trebuie sa isi ia in anotimpul rece cei care sufera de psoriazis?

Cei care sufera de psoriazis trebuie sa isi ia masuri si sa se tina la adapost de factorii de mediu, cum ar fi frigul, avertizeazsa specialistii. Trebuie sa stiti ca epiderma reprezinta de fapt cel mai mare organ al corpului, cu un rol foarte important in apararea corpului uman de factorii externi.

Psoriazis iarna
Psoriazis iarna

In sezonul rece, ca urmare a temperaturilor scazute, precum si a frigului, vantului sau gerului, structura hidrolipidica a pielii este afectata iar functia de bariera a pielii este alterata. Medicii sunt de parere ca epiderma este mai vulnerabila la firg si pentru ca este mai uscata, din cauza faptului ca la temperaturi scazute se diminueaza transpiratia.

Cei care sufera de psoriazis sunt si cei mai afectati pe timp de iarna. Pielea acestora nu beneficiaza de pe urma expunerii la ultraviolete pe cale naturala, asa cum se intampla vara.

Expertii spun ca in situatia persoanelor cu psoriazis, pielea necesita o ingrijire foarte atenta, cu atat mai mult in sezonul rece. Este recomandat ca persoanele bolnave sa foloseasca creme emoliente si produse hidratante pentru a pastra intact filmul hidrolipidic al pielii. De aceea, este foarte important ca in timpul sezonului rece sa va luati masuri sa va imbracati bine, manusile fiind necesare, desi temperatura exterioara nu este foarte scazuta.

Daca aveti astfel de probleme, nu uitati sa va imbracati mai gros iarna!

Pentru cei cu psoriazis, iarna este un anotimp cu atat mai greu din cauza lipsei soarelui, mai ales ca expunerea la ultravioletele naturale este apreciata drept o parte importanta a tratamentului acestora.

Psoriazisul reprezinta o afectiune cutanata cronica si inflamatorie, care se caracterizeaza prin aparitia pe piele a unor placi rosiatice, proeminente, acoperite de coji de culoare alb-sidefie.

Medicii spun ca zonele cele mai afectate sunt scalpul, coatele, genunchii, dar aceasta afectiune poate afecta si alte zone precum palmele, talpile, unghiile si uneori articulatiile. Potrivit expertilor, cei care au psoriazis sunt deseori marginalizati social si au parte de probleme care le afecteaza calitatea vietii.

Peste 47% dintre persoanele care traiesc cu psoriazis moderat si sever au declarat ca au fost afectate mai mult de frica de ceea ce vor crede ceilalti despre afectiunea lor decat de provocarile fizice asociate cu boala. In jur de 5,5% dintre pacientii cu psoriazis au avut tentative de suicid spre comparatie cu o rata de 2,4% – 3,3% pentru alti bolnavi.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *