Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cum scapam de guturai in mod cat mai natural?

Ce este guturaiul?

Guturaiul este o boala sezoniera, mai frecventa toamna si primavara. Aceasta se transmite extrem de usor, de cele mai multe ori printr-un stranut neprotejat si se caracterizeaza prin slabiciune generala, durere surda de cap si frisoane.

Guturai - tratament naturist

Cauze

Cei care racesc foarte des sunt persoanele care nu respecta un regim de viata sanatos, dorm putin, se hranesc irational, haotic, traiesc si lucreaza intr-un mediu viciat cu gaze si pulberi iritante.

Evolutie

Guturaiul incepe cu o senzatie de infundare a nasului si urechilor, usturime in gat, lacrimare a ochilor, tuse seaca, stranuturi dese, secretie nazala apoasa si abundenta.

Bolnavul acuza dureri de cap, o stare de indispozitie, oboseala, mici frisoane, stare subfebrila, scaderea poftei de mancare, uneori insomnie.

Tratament

De pilda, guturaiul poate fi prevenit fortificand organismul prin consum de antibiotice naturale, precum ceapa, usturoi, propolis, miere, radacina de hrean, suc de struguri.

Bogate in vitamine, minerale, dar si alte substante active, aceste produse intaresc sistemul imunitar, sporindu-i capacitatea de a lupta cu virusurile.

Persoanele carora le place sa manance ceapa si usturoi racesc foarte rar si atunci fac forme usoare si se vindeca repede.

Medicii recomanda evitarea contactului cu persoanele deja racite, lucru aproape imposibil, mai ales in mijloacele de transport in comun, in magazine si, in general, acolo unde exista o colectivitate.

Guturaiul nu se trateaza cu antibiotice, aceasta greseala putand duce la complicatii dintre cele mai grave. Antibioticele lupta cu infectiile bacteriene, si nu contra virusurilor.

In cazul in care ai racit incepe sa bei ceaiuri aromate din busioc, macese, scortisoara, flori de soc, cimbrisor, la care poti adauga felii de lamaie cate vrei.

Trebuie spus ca ceaiul se bea cald si nu fierbinte. Ceaiul fierbinte irita si mai tare gatul si vindecarea se produce mai lent.

Pentru decongestionarea cailor respiratorii superioare se pot face inhalatii cu plante puternic aromate ca menta, busuioc sau cimbru.

Nasul se desfunda folosind picaturi preparate in casa din trei lingurite de ceai de galbenele si o lingurita de zeama de lamaie.

Daca tusesti, te pot ajuta ceaiurile de urzica, tei, ceapa, cimbru, siropul de patlagina sau tinctura de propolis, dar si siropul de ridiche neagra.

De asemenea, daca ai febra, este bine sa faci o baie calda dupa care stai, macar o jumatate de ora, sub paturi, la caldura. Pentru siguranta, trage-ti pe picioare o pereche de sosete inmuiate in otet cald.

Durerile de cap pot fi imblanzite cu un masaj usor al fruntii si tamplelor ori prin aromaterapie.