Ceaiul negru, recunoscut acum in intreaga lume pentru proprietatile sale antioxidante, a fost preparat, pentru prima oara, acum 4000 de ani din frunze foarte bine uscate.
Spre deosebire de alte sortimente de ceaiuri a caror savoare consta tocmai in prospetimea frunzelor si a mugurilor, ceaiul negru devine cu atat mai savuros si pretios cu cat este mai vechi.
Recomandat mai ales in timpul iernii, ceaiul negru ajuta la
- imbunatatirea circulatiei sanguine,
- trateaza inflamatiile si este un
- excelent stimulator pentru imunitate.
El imbunatateste, de asemenea, rezistenta la frig si ajuta organismul sa-si pastreze resursele de energie.
Ceaiul negru are un continut bogat de vitamine, B1, B2, C, PPsi K minerale, potasiu, iod, fosfor, si fluor precum si aminoacizi si uleiuri volatile.
De exemplu, teina din compozitie are un efect revigorant asupra sistemului nervos.
Inlocuieste cafeaua
Ceaiul negru poate inlocui cu success cafeaua de aceea nu se recomanda copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza si hipertensivilor.
Cei care au lipsa de calciu si beau ceai negru pot avea ameteli puternice ori tahicardie. Chiar si persoanelor sanatoase nu li se recomanda mai mult de doua cesti de ceai negru pe zi.
Previne cancerul sibolile cardiovasculare
Daca este consumat cu regularitate, ceaiul negru previne cancerul si bolile cardiovasculare, contribuie la scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange si regleaza greutatea organismului de aceea se recomanda si persoanelor care au probleme cu kg.