Ce beneficii aduce sanatatii sexul dupa 60 de ani

Varsta nu schimba tot timpul si obiceiurile sexuale ale oamenilor. Specialistii sunt de parere ca sexul poate determina numeroase beneficii sanatatii corpului dupa varsta de 60 de ani.

Exista anumite prejudecati conform carora sexul la o asemenea varsta poate cauza un infarct miocardic sau accident vascular cerebral, insa ele nu se sustin.

Numeroase cercetari au indicat ca sexul la o varsta inaintata reduce tensiunea arteriala si actioneaza benefic in mai multe privinte asupra corpului.

Beneficiile sexului la batrani
Beneficiile sexului la batrani

Un alt sudiu arata ca, dupa ce au fost monitorizate mai multe cupluri in varsta, s-a constatat ca presiunea diastolica a fost mai mica atunci cand activitatea sexuala a fost mai frecventa.

In plus, in acest sens, expertii din Marea Britanie sustin ca oamenii care fac sex de cel putin doua ori saptamanal au un risc mai mic de a face atac de cord, fata de cei care au o asemenea activitate doar o data pe luna.

Potrivit specialistilor, intre activitatea sexuala si accidentul vascular cerebral nu exista nicio legatura. In plus, sexul ajuta la mentinerea unei greutati normale si la mentinerea colesterolului intre valori normale.

In cazul barbatilor, el previne aparitia cancerului la prostata.

Conform datelor aparute intr-un studiu publicat in revista „Journal of the American Medical Association”, aceasta afectiune e prevenita cu succes in cazul celor care fac sex de cel putin 21 de ori pe luna, in comparatie cu cei care fac sex de doar sapte ori pe luna.

De asemenea, o astfel de activitate curata prostata, inlaturand agentii cancerigeni care se acumuleaza acolo.

Expertii spun ca la varsta de 60 de ani, de exemplu, dorinta sexuala a oamenilor si frecventa sexului sunt in crestere. In ciuda unor schimbari aparute, viata sexuala nu se incheie niciodata.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *